Άλσος Αριστοτέλη

Στο ιστορικό χωριό των Σταγείρων, σε μια καταπληκτική τοποθεσία σε υψόμετρο περίπου 500 μ., δίπλα στα απομεινάρια του Μαχαλά, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων, βρίσκεται το Αλσος του Αριστοτέλη. Είναι το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής που φιλοξενεί το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα.

Αρχαία Στάγειρα

Ο σημαντικότερος ιστορικός χώρος της Χαλκιδικής, τα αρχαία Στάγειρα, βρίσκονται στη χερσόνησο Λιοτόπι, δίπλα στη σημερινή Ολυμπιάδα. Η περιήγηση είναι πραγματική απόλαυση. Αν μάλιστα θέλετε να τα δείτε όλα να ξέρετε πως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και μην παραλείψετε το παραλιακό μονοπάτι το οποίο είναι υπέροχο.


Οι καταρράκτες της Βαρβάρας

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (το σημείο αυτό λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στ’ αριστερά σας.

Άλσος Αγίας Παρασκευής

Βρίσκεται στην Αρναία και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους αναψυχής. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους αναψυχής και απέχει μόλις 2 χλμ. από την Αρναία. Η βόλτα στο άλσος της Αγίας Παρασκευής με τις βελανιδιές, την ομώνυμη εκκλησία και τα αναψυκτήρια θα σας αναζωογονήσει και θα σας ξεκουράσει.

Παραδοσιακός Οικισμός Αρναίας

Η Αρναία είναι ένας από τους πιο όμορφους ορεινούς οικισμούς της Χαλκιδικής. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους του Χολομώντα, σε υψόμετρο 600 μ. Απέχει περίπου 70 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.Ο οικισμός είναι κτισμένος αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά. Η Αρναία διατηρεί ακόμη και σήμερα δείγματα μιας παλιάς τοπικής κοινωνίας όσον αφορά στον πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να επισκεφτείτε και να απολαύσετε κοντινές παραλίες της περιοχής :

-Παραλίες Ολυμπιάδας σε απόσταση 20 χλμ

-Παραλίες Ιερισσού σε απόσταση 32 χλμ

-Παραλίες Πυργαδικίων σε απόσταση 28 χλμ


Βρισκόμαστε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Β.Α. Χαλκιδικής και από εδώ σας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε δεκάδες προορισμούς που θα σας δώσουν τη χαρά για ποικίλες δραστηριότητες: αξιοθέατα, μαγικές διαδρομές, φιλόξενα χωριά, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα που σας αφήνουμε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας…

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μ. και πολιορκείται από πυκνή βλάστηση με καστανιές, οξυές, κέδρους και βελανιδιές που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ιδρύθηκε περίπου το 1500 μ.Χ. και αναφέρεται ως ένα από τα Μαντεμοχώρια.Το όνομα του παραμένει ίδιο εδώ και αιώνες. Οι Τούρκοι το έλεγαν “Γενίκιοι” (Νέο Χωριό) και οι Σλάβοι “Νοβοσέλο”.

Επισκεφθείτε μας στο Facebook Φωτογραφίες Επικοινωνία Αρχική Θέση στο χάρτη

Για περισσότερα, επισκεφθείτε το site του Δήμου Αριστοτέλη

Site Δήμου Αριστοτέλη